Курбедінова хочуть виключити з кримської колегії адвокатів

Дата: 22 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Кримського адвоката Еміля Курбедінова сьогодні можуть виключити з “Кримської центральної колегії адвокатів”.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Антон Наумлюк.

За його даними, в п’ятницю, 22 лютого, колегія адвокатів проведе засідання президії.

Як повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”, засідання адвокатської колегії планують розпочати об 11 годині (10 година за київським часом).

У січні 2019 року Міністерство юстиції Росії зажадало вилучити Курбедінова з “Кримської центральної колегії адвокатів” до 1 березня 2019 року. Курбедінов повідомив, що оскаржить припис Мін’юсту Росії з вимогою виключити його з колегії адвокатів.

Адвоката Курбедінова російські силовики затримала 6 грудня 2018 року. Суд заарештував його на 5 діб за звинуваченням у “пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки екстремістських організацій” за пост у Facebook 2013 року. За словами колег Курбедінова, скаргу на нього написав колишній житель Криму, який переїхав до столиці Сирії Дамаска.

Адвокат заявив, що його затримання російськими силовиками вранці 6 грудня відбувалося “на абсурдній підставі”, він не визнає звинувачень у екстремізмі. Еміль Курбедінов зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв’язнів і захист українського військового Богдана Небилиці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter