ООН має посилити гуманітарну допомогу Україні – Кулеба

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Організація Об’єднаних Націй має посилити гуманітарну допомогу Україні.

На цьому під час телефонної розмови з Генсеком ООН Антоніу Гутеррешем наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Джерело: spravochnaya.com

“Поговорили з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Ми погодились з тим, що Росія повинна негайно припинити вогонь і дозволити гуманітарні коридори для евакуації мирного населення. Я закликав ООН посилити гуманітарну допомогу Україні. Обговорювали реалізацію рішення ГА ООН “Агресія Росії проти України”, – розповів Кулеба у твіттері.

Джерело: твіттер Дмитра Кулеби

Раніше стало відомо про те, що Рада ООН із прав людини (UNHRC) створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії Росії.

Резолюцію про створення комісії Рада ООН прийняла 4 березня на спеціальному засіданні. За це рішення проголосували 32 із 47 її учасників. 13 утрималися (це, зокрема, – Вірменія, Куба, Китай, Казахстан, Узбекистан). Проти виступили лише Росія й Еритрея.

Нагадаємо, в Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії (з 5:30 24 лютого 2022 року терміном на 30 діб). О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок «спецоперації на Донбасі» після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України і заявляє, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Водночас громадські та урядові організації України зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter