Кримський журналіст Семена виїхав з півострова на материк

Дата: 18 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Кримський журналіст Микола Семена виїхав з окупованого Криму на контрольовану урядом України територію.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

⚡⚡⚡Микола Семена, кримський журналіст, який був 22 вересня 2017 року незаконно засуджений окупаційною владою нарешті…

Опубліковано Людмилою Денісовою Вівторок, 18 лютого 2020 р.

Наразі журналіст прямує до Києва. 

“Микола Семена нарешті знаходиться на контрольованій урядом України території . Він у безпеці та прямує до Києва. Чекаю тебе тут, друже”, – написала Денісова. 

Нагадаємо, що нещодавно підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя задовольнив клопотання адвоката Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття “судимості” з журналіста. 

Ще у вересні 2017 року суд в окупованому Сімферополі призначив чоловіку покарання у вигляді двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність протягом трьох років за нібито публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії.

У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне висловлення думки”. Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили вирок Семені. 

Раніше Національна спілка журналістів України вимагала від уряду та особисто президента Володимира Зеленського занести Семену до списку осіб, яких утримують на окупованих територіях (так званий обмін “всіх на всіх”), та сприяти його якнайшвидшому поверненню на материкову частину України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter