Суд в окупованому Сімферополі зняв “судимість” із журналіста Миколи Семени

Дата: 14 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття “судимості” з журналіста.

Про це повідомляє “Крим. Реалії” з посиланням на адвоката.  

Рішення суду має набути чинності через десять календарних днів. 

Нагадаємо, що у вересні 2017 року суд в окупованому Сімферополі призначив журналістові Миколі Семені покарання у вигляді двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність протягом трьох років. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне висловлення думки”. Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили вирок Семені. 

Раніше Національна спілка журналістів України вимагала від уряду та особисто президента Володимира Зеленського занести Семену до списку осіб, яких утримують на окупованих територіях (так званий обмін “всіх на всіх”), та сприяти його якнайшвидшому поверненню на материкову частину України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter