Кримський активіст планує скаржитися до ЄСПЛ за штраф через пікет щодо водяної кризи

Дата: 10 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд Криму” відхилив апеляційну скаргу активіста Сергія Акімова і залишив чинним рішення “суду” попередньої інстанції, який оштрафував його на 20 тисяч рубліві 6 764 гривень за курсом НБУ на момент оприлюднення новини. за одиночний пікет.

Про це 9 грудня Крим.Реалії повідомив сам активіст.

Акімов стверджує, що має намір подавати позов до Європейського суду з прав людини.

“Рішення залишили без змін першої інстанції, 20 тисяч так і залишили. Далі будемо оскаржувати, в касаційній інстанції в Краснодар і готуватимемо скаргу до ЄСПЛ” – сказав Акімов.

Нагадаємо, 29 жовтня незаконний “Центральний районний суд Сімферополя” засудив місцевих активістів Іллю Большедворова, Сергія Акімова та Сергія Васильєва до адміністративного штрафу в розмірі 20 тисяч рублів. Їх звинуватили в “порушенні порядку проведення публічних заходів” і склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Йдеться про серію одиночних пікетів, які активісти провели 17 вересня. Вони вимагали відправити у відставку керівників російського уряду Криму через невирішення проблеми водопостачання півострова.

У пікетах, зокрема, брали участь Сергій Васильєв і Сергій Акімов. Сам Большедворов твердить, що пікетування не проводив. Проте в “поліції” на нього також склали адміністративний протокол як на організатора заходу.

Окупаційна поліція, як і представники суду в Сімферополі, публічно не коментували ситуацію.

Відомо, що Акімов брав активну участь у подіях тимчасової окупації Криму 2014 року. Окупаційна влада нагородила його медалями, зокрема “За повернення Криму”. Утім, у російських реаліях чоловік не зміг розвивати свій бізнес, а згодом його звільнили з роботи.

Акімов критикує фактичну владу в Криму, у 2016 році був одним з активістів, які об’єднувалися в опозиційний рух на півострові. Був одним з організаторів мітингу “Обдурений Крим”, за проведення якого деякий час провів у відділку поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter