Кримського політв’язня Енвера Омерова етапували з Владимира, зараз його утримують у Казані

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Бранця Кремля 62-річного кримського татарина Енвера Омерова, незаконно засудженого на 18 років ув’язнення, етапували з в’язниці №2 міста Владимира (РФ). 

Про це пише “Кримська солідарність” за посиланням на інформацію доньки політв’язня Фатми Ісмаїлової.

Бранці Кремля Айдер Джаппаров, Різа Омеров і Енвер Омеров. Джерело: “Кримська солідарність”

У розмові тюремним зв’язком “Зонателеком” чоловік повідомив родині, що транзитом перебуває у СІЗО №19 міста Казані. А вже 3 серпня його планують відправити етапом до колонії суворого режиму до республіки Марій Ел (РФ).

У в’язниці Владимира Омерова протримали два роки і півтора місяця. Там він дуже переймався через свого сина Різу, також ув’язненого росіянами, розповіла Фатма.

Нагадаємо, що батька та сина Омерових затримали 10 червня 2019 року. Їх звинуватили в організації та участі в діяльності політичної ісламської партії “Хізб ут-Тахрір”, що заборонена в Росії з 2003 року. На території України та більшості країн світу організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що кримського політв’язня Різу Омерова, незаконно засудженого до 13 років позбавлення волі, доправили до колонії міста Цивільська Чуваської Республіки РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter