Кримського активіста Приходька залишили в СІЗО

Дата: 31 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту українського активіста Олега Приходька та залишив чоловіка під вартою.

Про це повідомляють активісти “Кримського процесу”. 

Олег Приходько

Адвокат Приходька просив суд вилучити зі справи докази, отримані в результаті оперативно-розшукових заходів, адже, за його словами, російські силовики своєчасно не подали документів, які підтверджують законність проведення обшуку.

Сам Приходько брав участь у засіданні через відеозв’язок. Він заявив, що вибухові речовини, які нібито знайшли у нього дома, йому підкинули, підривати адміністрацію міста Саки, як про це стверджують російські силовики, він не планував, а переслідування мають політичний характер, щоб залякати його, його родину та інших жителів Криму.

Як відомо, Олега Приходька затримали вранці 10 жовтня. Російські силовики ввірвалися до його будинку та відвезли в невідомому напрямку. Згодом стало відомо, що чоловіка звинуватили в підготовці теракту. ФСБ вважає Приходька, який очолював до окупації в Саках відділення партії “Свобода”, прихильником нацистської ідеології і членом “українських екстремістських організацій”.

Згодом чоловіка відправили в СІЗО на два місяці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter