Кримчанина, звинуваченого в участі в кримськотатарському добробаті, залишили в СІЗО

Дата: 28 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у СІЗО Нарімана Межмедінова, якого російські силовики звинуватили в участі в кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Про це повідомляє “Кримський процес”.

Засідання з розгляду апеляційної скарги проходило в закритому режимі, так само як і оголошення рішення. Захисник Межмедінова відмовився повідомити, до якого числа обрано запобіжний захід його підзахисному, посилаючись на відсутність згоди з боку родичів на розголошення відомостей.

Нагадаємо, що на початку лютого російські силовики заявили, що затримали в Криму учасника кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана 55-річного кримського татарина Нарімана Межмедінова. Згодом  голова громадської організації “Аскер” Ленур Іслямов розповів, що затриманий чоловік не міг бути членом батальйону, адже в його лавах не було бійців такого віку. 

Як відомо, за період окупації Криму російські силовики порушили вже не менш ніж 11 справ за участь у незаконному збройному формуванні, а щонайменше в семи випадках причиною переслідувань стала нібито участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Уже трьох людей окупаційна влада засудила до ув’язнення. Одним з них став житель Ленінського району півострова Февзі Саганджі, який дістав 10 років в’язниці за нібито участь у батальйоні. Також за участь у батальйоні до 10 років суворого режиму засудили Делявера Гаварова.

Ще багатьох російські силовики оголосили в розшук. Серед них журналістка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова, яка у 2015–2016 роках висвітлювала діяльність батальйону.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter