У Криму присудили 1,5 роки колонії військовому, який ухилявся від служби

Дата: 13 Березня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму військовослужбовця військової частини 87714, розташованої в селі Перевальне Сімферопольського району, засудили до 1,5 року позбавлення волі “за дезертирство”.

Про це повідомляє прес-служба Кримського гарнізонного військового суду.

Обвинувачений, будучи військовослужбовцем-контрактником, вирішив ухилитися від проходження служби та у вересні 2015 року “не з’явився в строк без поважних причин на службу, тобто скоїв дезертирство”, повідомляють у суді.

У повідомленні суду зазначено, що, ховаючись від військової служби, обвинувачений два роки перебував на орендованій квартирі, а потім у знайомого в селищі Гресівський Сімферопольського району. Його затримали співробітники російського карного розшуку наприкінці жовтня 2017 року.

Вирок Кримського гарнізонного військового суду законної чинності не набув, йдеться в повідомленні.

За даними Кримської правозахисної групи, за три роки в російську армію призвали близько 10 тисяч кримчан, половину з них – у 2017 році. Як зазначають правозахисники, зобов’язання кримчан служити в армії є наслідком нав’язаного громадянства, яке порушує ст. 8 Європейської конвенції. Нова резолюція про стан дотримання прав людини в Криму, яку ухвалила Генасамблея ООН в грудні, серед іншого, вказує не лише на незаконність самого такого призову до армії, але й на незаконність пропаганди добровільного зголошення на службу в армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter