“Королеви радості”: в Україні вийде фільм про дрег-сцену та життя ЛГБТІК-людей в умовах війни

Дата: 23 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У мережі зʼявився перший трейлер документального фільму під назвою “Королеви радості”. У стрічці йдеться про дрег-культуру і та життя ЛГБТІК-людей в умовах війни. Режисеркою фільму є Ольга Гібелінда, а продюсеркою виступила Іванна Хіцінська

Про це повідомила команда Malanka Studios, яка працює над проєктом.

Фото: Malanka Studios

Так, головними героями документальної стрічки стали:

  • Олександр Данілін, відомий на сцені під ім’ям Marlen Scandal, який уже понад 10 років є активною фігурою української дрег-сцени. Окрім цього, він брав участь у війні 2014–2016 років і нині бореться за рівність прав в Україні.
  • Артур Озеров, який більшу частину тижня проводить як військовослужбовець, а на вихідні перевтілюється в артистку під ім’ям Diva Aura, виконує перформанси та відверто розповідає про свої переживання, пов’язані з особистою свободою і підтримкою з боку сім’ї та друзів.
  • Монро, відома телеведуча, блогерка та громадська активістка, розповідає про те, як мистецтво допомагає переживати складні життєві обставини, зберігати віру у свободу та відкривати себе.

Авторам стрічки було важливо показати не тільки творчий бік цих людей, але і їхню активну громадянську позицію. Вони організовують благодійні концерти на підтримку Збройних сил України, демонструючи, що боротьба за свободу має безліч форм, але завжди об’єднує.

Фільм створили за участю Луї Будемо з французької компанії Les Steppes і Хани Благи Шіларової з чеської компанії Films&Chips. Проєкт отримав підтримку від Українського культурного фонду, став переможцем першого конкурсу копродукції від Суспільного мовлення та залучив фінансування від міжнародних фондів, зокрема DocSociety, французького CNC, Міністерства культури Чехії та Фонду кінематографії Чехії.

Режисерка Ольга Гібелінда, яка працює над фільмом і є засновницею Malanka Studios, відома тим, що показує не лише зовнішні риси своїх героїв, але і їхні внутрішні переживання, боротьбу та пошуки самоприйняття. Її підхід до документального кіно є особливим, оскільки вона поєднує об’єктивність із глибокою емпатією до людей та їхніх історій. Гібелінда показує тих, чиї голоси часто залишаються непочутими, завдяки чому її роботи створюють потужний емоційний відгук у глядачів.

В українських кінотеатрах прем’єру фільму заплановано на 2025 рік.

Нагадаємо, в лютому 2024 року на екрани вийшов фільм “Уроки толерантності”, в основу якого лягла п’єса Ігоря Білиця “Гей-парад”, що вже декілька років успішно йде на українській театральній сцені. 

За сюжетом пересічна українська родина, щоб дати раду фінансовій скруті, відгукнулася на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції “Уроки толерантності”. У фільмі покажуть, чи вдасться провінційній учительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні стереотипні погляди щодо людей з різною сексуальною орієнтацією та гендерною ідентичністю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter