“Уроки толерантності”: у лютому на екрани вийде фільм про ставлення українського суспільства до ЛГБТ-спільноти

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У кіно з 14 лютого 2024 року, до Дня всіх закоханих, вийде фільм “Уроки толерантності” Аркадія Непиталюка. В основу фільму лягла п’єса Ігоря Білиця “Гей-парад”, яка вже декілька років успішно йде на українській театральній сцені.

Про це повідомляє FILM.UA Group.

Комедія, навіть якщо висміюють особисто тебе, завжди сприймається легше і не ображає. Більше того, коли комедія показує якісь людські вади, то глядач спочатку сміється з когось, не усвідомлюючи, що на екрані відображено і його риси характеру. Але підсвідомо він сприйме це висміювання і з часом почне змінюватися”, – зазначив режисер та співавтор сценарію фільму Аркадій Непиталюк.

За сюжетом пересічна українська родина, щоб дати раду фінансовій скруті, пристала на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції “Уроки толерантності”. У фільмі покажуть, чи вдасться провінційній учительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні стереотипні погляди, щодо людей з різною сексуальною орієнтацією та гендерною ідентичністю. 

Наш фільм повністю зроблений під час повномасштабного вторгнення. Девелопмент під обстрілами, зйомки, постпродкш, дистрибуція. Це важливий сигнал для індустрії, що за певних умов кіно можна і потрібно знімати. Наше кіно не є чисто комедією, це все ж таки драмеді.

Це історія про людей, про взаємовідносини в сім’ї, про любов до одне одного, про повагу до одне одного, розказана через призму комедійних моментів. Таким і має бути драмеді. І дату премʼєри – 14 лютого – ми обрали не випадково, тому що наш фільм наповнений коханням”, – розповів продюсер фільму Сергій Лавренюк.

Дату виходу стрічки на екрани кінотеатрів обрали не випадково, адже вона покликана вкотре нагадати всім, що кохання буває різним.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року в Україні презентували короткометражний документальний фільм, присвячений першому спільному Маршу рівності Києва і Варшави, який відбувся 25 червня 2022 року під гаслом “КиївПрайд і Варшава Прайд крокують разом заради миру”. Тоді на акцію вийшли понад 120 тисяч людей з усієї Європи, а українська колона, яка головувала під час ходи, зібрала близько 3 тисяч учасників та учасниць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter