Кореспондентів “Страны.ua”, які їздили у Херсон від іншого видання, позбавили акредитації

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Кореспондентів підсанкційного видання “Страна.ua”, які працювали від видання “360 новини” в щойно деокупованому Херсоні, позбавили акредитації.

Про це “Детектору медіа” повідомив керівник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України полковник Богдан Сеник.

Джерело: фейсбук-сторінка Романа Сініцина

Відповідне рішення ухвалили 1 грудня на основі листа-клопотання від Міністерства культури та інформполітики України.

За повідомленням Сеника, акредитацію скасували журналістам ІА “360 новини”, які продовжували працювати на портал “Страна”: Владиславу Бовтруку, Андрію Зубовичу, Світлані Крюковій, Анастасії Товт.

Нагадаємо, що підсанкційне онлайн-видання “Страна.ua” 15 листопада оприлюднило анонімний фоторепортаж зі звільненого Херсона, матеріал вийшов наступного дня після першого офіційного престуру до міста.

Водночас Сеник тоді заявив, що видання не отримувало офіційної акредитації від ЗСУ. Згодом стало відомо, що кореспонденти працювали в Херсоні як представники “360 новини”.

Засновниками ГО “360 новини” на ресурсі “Опендатабот” вказані Владислав Бовтрук і Андрій Зубович; організація зареєстрована у Клавдієво-Тарасовому на Київщині. На сайті Страна.ua Бовтрук значиться як спецкор видання. 

Нагадаємо, що 16 листопада 2022 року президент Володимир Зеленський попросив секретаря РНБО Олексія Данілова розглянути петицію щодо забезпечення належного блокування і повного припинення співпраці держорганів із проросійським виданням Страна.ua.

Проти згаданих у петиції ресурсів вже двічі застосовували санкції: щодо фізичних і щодо юридичних осіб, але вони досі доступні для користувачів на території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter