Кореспондентці окупаційного телеканалу “Маріуполь 24” Анжеліці Новак повідомили про підозру

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила підозру в співпраці з окупантами кореспондентці телеканалу “Мариуполь 24”, створеного загарбниками, Анжеліці Новак.

Про це йдеться в підозрі, розміщеній на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, приблизно із серпня 2023 року вона працювала кореспонденткою на телеканалі “Мариуполь 24”. Як кореспондентка програми “Темы Дня” вона поширювала пропаганду на підтримку Російської Федерації, створюючи враження законності окупації частини Донецької області.

Зазначається, що Новак, виконуючи свої обов’язки, закликала підтримувати російських окупантів як “визволителів” у проведенні “Спеціальної воєнної операції” (так Росія називає війну проти України), пропагувала ідеї “русского мира”, підтримувала воєнно-політичний курс РФ і надавала росіянам інформаційну підтримку.

Новий телеканал – “Мариуполь 24” – адміністрація Маріуполя запустила у вересні 2022 року. Там працюють російські журналісти, а також українські медійники, які перейшли на бік загарбників.

Пізніше до окупованого Маріуполя з Росії повернулася колишня ведуча українського каналу МТБ (“Маріупольське телебачення”), а нині пропагандистка каналу “Мариуполь 24” Анжеліка Новак. Ще до окупації Новак була журналісткою та авторкою програми “Дорога к храму” на МТБ.

Інститут масової інформації повідомляв, що Новак створила пропагандистський сюжет до організованого окупантами святкування 9 травня в Маріуполі. У своїх сюжетах вона використовувала назву “Велика Вітчизняна” замість Другої світової війни, романтизуючи дати 8 та 9 травня.

Нагадаємо, що 2022 року Генеральна прокуратура оголосила підозру в колабораційній діяльності мешканці Маріуполя, яка працює на пропагандистському телеканалі “Мариуполь 24”. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

За інформацією Служби безпеки України, йдеться про Ірину Єфремову – уродженку Маріуполя, яка добровільно погодилася стати кореспонденткою пропагандистського каналу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter