Координаційна рада при президенті ініціює закон щодо статусу політв’язнів

Дата: 31 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Координаційна рада при президентові України з питань політв’язнів ініціює закон, що допоможе давати певний статус особам, яких утримують за політичними мотивами в Росії й окупованому Криму.

Про це розповів в ефірі Радіо Крим.Реалії перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі.

За його оцінкою, Координаційна рада при президенті України з питань політв’язнів почне свою роботу восени.

“Через місяць-два… Я думаю, що до вересня ця рада не буде створена, це фізично неможливо… Тим більше що зараз тривають пошуки формату, в якому правовому полі він повинен існувати і якого роду рішення він повинен готувати. Одним із перших рішень цієї ради буде ініціація ухвалення закону, що визначатиме категорію осіб і даватиме їй певний статус з особливими правами і соціальними пільгами. Їхня реалізація вже лягатиме на плечі виконавчих органів влади”, – зазначив заступник міністра.

Раніше перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про роботу над створенням координаційної ради при президенті з питань українських заручників, яких утримують у Росії і на окупованих територіях. Віце-спікерка закликала членів уряду взяти участь у створенні ради.

Геращенко нагадала, що Кабмін затвердив постанову про підтримку сімей українських заручників, які зможуть отримати до 100 тисяч гривень на рік на оплату адвокатів і квитків для поїздок до місць утримання в’язнів Кремля.

Раніше міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що родини українських політв’язнів отримають виплати від уряду найближчим часом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter