Комісія з журналістської етики опублікувала збірник про саморегуляцію медіа під час воєнного стану

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Для працівників медіа розробили аналітично-довідковий збірник “Саморегуляція українських медіа під час дії воєнного стану в Україні. З досвіду роботи Комісії з журналістської етики”.

Про це йдеться на сторінці КЖЕ у фейсбуку.

Джерело: КЖЕ

Збірник містить 10 найважливіших рішень Комісії з журналістської етики, присвячених діяльності журналістів та медіа в умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Медіаексперти також представили юридичні аспекти діяльності журналістів під час війни, розкрили питання гендерної рівності, на практичних прикладах роз’яснили етичні дилеми та журналістські стандарти під час війни.

Збірник буде корисним журналістам, керівникам медіа, студентам і викладачам факультетів журналістики, а також споживачам інформації, йдеться в повідомленні.

Вступне слово до нього написав очільник КЖЕ, співзасновник “Громадського радіо”, відомий український журналіст Андрій Куликов.

Над збірником працювали юрист Лабораторії цифрової безпеки та КЖЕ Максим Дворовий; президент Української асоціації медіабізнесу, член КЖЕ Олексій Погорелов; голова ГО “Жінки в медіа”, членкиня КЖЕ Єлизавета Кузьменко; перша секретарка Національної спілки журналістів України, членкиня КЖЕ Ліна Кущ.

Завантажити його можна тут.

Раніше в Комісії з журналістської етики розповіли, чи варто використовувати стилістично забарвлену лексику на кшталт “орки”, “рашисти”, “рашизм” тощо в матеріалах про війну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter