Командирку артилеристів “ДНР” заочно засудили до 12 років

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд у Чернівцях заочно засудив до 12 років позбавлення волі учасницю так званої “ДНР” Ольгу Качуру на прізвисько Корса.

Про це повідомляє СБУ.

Ольга Качура на прізвисько Корса. Скріншот з відео

Засуджена раніше працювала в органах МВС у Донецьку, а 2014-го приєдналася до “3-ї окремої мотострілецької бригади “Беркут”, створеної на базі так званої “групи Ігоря Безлера”. Останній є колишнім офіцером Збройних сил Росії, якого підозрюють в організації викрадення, катуванні та вбивстві волонтера Олександра Крайнікова та рядового батальйону “Артемівськ” Олексія Кудрявцева

Корса проходила навчання військовій справі у Росії та на посаді командирки артилерійського дивізіону у званні “полковниці військ ДНР” безпосередньо керувала обстрілами з “Градів” позицій українських військових та добровольців. За даними слідчих, вона причетна до обстрілів поблизу Іловайська, Дебальцевого, Вуглегірська, Маринівки та Авдіївки, що призвели до масової загибелі людей. 

Жінка не приховувала своєї участі у бойових діях, давала чисельні інтерв’ю, а відео, на яких вона керує обстрілами, можна знайти у ютубі.

Суд визнав Корсу винною за статтею щодо участі у терористичній групі чи організації. Нині засуджена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній території Донеччини, а тому її оголосили у розшук. 

Нагадаємо, що нещодавно до 11 років ув’язнення засудили пособника бойовиків Віктора Михеда. Чоловік також входив до так званої “групи Безлера” та за його завданням був присутній під час катувань заручників та знімав це на відео. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter