Колишню пресофіцерку ДПСУ Іванну Плантовську, яка хизувалася відпочинком у Парижі, звільнили зі служби

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Колишню пресофіцерку Південного регіонального управління Державної прикордонної служби (ДПСУ) Іванну Плантовську, яка на початку січня 2023 року похизувалась у соцмережах дорогим відпочинком у Парижі, що спричинило хвилю обурення українців, звільнили з військової служби.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на інформацію речника ДПСУ Андрія Демченка в коментарі виданню.

Джерело: фейсбук-сторінка Іванни Плантовської

Демченко нагадав, що на ситуацію з військовослужбовицею на початку року відомство відреагувало відразу. З посади офіцера пресслужби вказаного управління її перевели для проходження подальшої служби до Житомирського прикордонного загону на посаду, не пов’язану з комунікаційним напрямом.

Станом на кінець січня жінку звільнили з військової служби, уточнив він.

“На цей час вона звільнена з лав Державної прикордонної служби України відповідно до норм законодавства про військовий обов’язок і військову службу”, – цитує УП речника прикордонників.

Демченко наголосив на тому, що під час повномасштабної війни тисячі прикордонників та прикордонниць зі зброєю в руках боронять країну і гинуть за неї, та висловив сподівання, що їх не порівнюватимуть з діями окремих військовослужбовців і військовослужбовиць, які “більше уваги приділяють особистому життю та хизуються цим”.

Відомо, що наприкінці січня Плантовська оприлюднила нову світлину на своїй фейсбук-сторінці, чим знову спричинила обурення користувачів. Багато хто висловив здивування, що навіть після скандалу вона продовжує публікувати епатажні світлини.

У відповідь на це експресофіцерка зазначила, що такі звинувачення висувають ті, хто не має своїх грошей, – рахують чужі.

Пізніше Плантовська написала в соцмережі: “З кількох десятків тисяч коментарів в мою адресу з прокльонами мене і моєї сім’ї, погрозами, приниженням, на які я не відповідала, ЗМІ вибрали один мій коментар, який я перевела в жарт, щоб хоча б якось захиститися. Перестаньте розпалювати ворожнечу всередині країни!” 

Водночас Демченко пояснив УП, що фото і коментарі Плантовська робила вже після звільнення з ДПСУ.

Нагадаємо, що на початку січня Іванна Плантовська, тоді ще пресофіцерка ДПСУ, виклала в соцмережі свої світлини з Парижа, де вона, вочевидь, зустрічала новий, 2023 рік. Це спричинило шквал критики й навіть хейту на її адресу в соцмережах. Дописувачі обурювалися, що представник офіційної правоохоронної структури “хизується” своїм “люксовим” приватним життям у час, коли в Україні йде війна.

Коментуючи ситуацію, Демченко сказав, що “не має права коментувати особисте життя військовослужбовців ДПСУ, це справа кожного”. Проте водночас зазначив, що стосовно ситуації з пресофіцеркою Південного регіонального управління ДПСУ, військовослужбовицею з Одеси, у відомстві “відразу відреагували на це”.

Згодом стало відомо, що жінку перевели на службу з Одеси до Житомира на посаду, не пов’язану з пресслужбою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter