Колишня суддя отримала понад п’ять років в’язниці за хабар у 5 тисяч гривень

Дата: 06 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд засудив колишню суддю з Херсонщини до п’яти з половиною років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за вимагання та отримання хабаря. 

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Будівля Вищого антикорупційного суду. Фото: ВАКС

Посадовиця, як встановили слідчі, у квітні 2018 року запропонувала порушнику заплатити їй 5 тисяч гривень, щоб закрити адміністративну справу. У разі відмови засуджена обіцяла притягнути чоловіка до відповідальності та накласти штраф у сумі від 16 до 32 тисяч гривень.

Суддю викрили на гарячому, після отримання грошей. Хабар вона ховала в Кодекс про адміністративні правопорушення.

Вирок Вищого антикорупційного суду можна оскаржити впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді. У повідомленні правоохоронці не вказали імені засудженої, однак, за даними Центру протидії корупції, йдеться про суддю Каланчацького районного суду Херсонщини Олену Живцову.  
 
Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд розпочав свою роботу у вересні 2019 року та відтоді покарав за корупцію чимало суддів. Водночас на самих суддів Антикорупційного суду чинять тиск. За два роки таких скарг нарахували понад 10. До прикладу восени минулого року на територію внутрішнього двору суду кинули гранату. 
 
Понад половину українців, як свідчать дослідження, називають корупцію однією з найголовніших проблем країни.
 
Фотографія обкладинки: istockphoto.com
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter