Колишня співмешканка звинуватила київського архітектора в побитті, переслідуваннях і сексуальному насильстві над її донькою

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві ексспівмешканка архітектора Хорхе Делавері – Юлія Мігалко – звинуватила чоловіка в переслідуванні, погрозах, побитті та в сексуальному насильстві над її неповнолітньою донькою.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуку засновник шелтера св. Ольги для жертв домашнього насильства, капелан Сергій Дмитрієв.

Ілюстративне фото. Джерело: pixabay.com

Він, зокрема, повідомив, що громадянин Ірану Делавері та українка Мігалко прожили разом майже рік, стосунки офіційно не оформлювали.

“Усе було добре до того моменту, поки чоловік не прийшов і не почав вимагати від неї дати неправдиві свідчення щодо його місця перебування в певний день. Саме тоді він був у своєї колишньої дружини та при свідках погрожував їй пістолетом, від чого, за його ж словами, отримував величезне задоволення”, – уточнив капелан.

Скриншот допису на фейсбук-сторінці Сергія Дмитрієва

Пізніше Мігалко підтвердила це особисто в інтерв’ю журналістам ТСН. За її словами, після відмови давати неправдиві свідчення вона з 15-річною донькою пішли від Делавері. Тоді почалися погрози на адресу ексспівмешканки, ба навіть побиття. Жінка і дитина переховувалися, зокрема, й у шелтері, але кривдник знайшов їх і там, розповів отець Сергій.

Жінка звернулася до правоохоронців. Тоді з’ясувалося, що Делавері нібито погрожував і її доньці. За словами дівчинки, чоловік начебто неодноразово ґвалтував її впродовж кількох місяців, залякуючи ножем і забороняючи розповідати про це матері.

Також Мігалко продемонструвала журналістам світлини, на яких майже оголений чоловік зображений поряд із неповнолітнім хлопчиком. 

Журналісти поговорили з обвинувачуваним у домашньому насильстві архітектором. Той усі звинувачення відкидає й каже, що це колишня співмешканка “знущається з нього”. Він натякнув нібито на неналежну поведінку жінки, як докази виклав у соцмережі відскановану переписку, яку начебто вела вона з іншими чоловіками.

Щодо світлин із хлопчиком, Делавері наполягає на тому, що це його фотопроєкт “Содом і Гоморра”, а хлопчик – його син.

“Це мій старший син. Я фотограф, концептуальний фотограф. Хотів створити проєкт, який називається “Содом і Гоморра”. Це моя фотографія і мій син”, – сказав він.

У присутності журналістів чоловік почав погрожувати ексспівмешканці вбивством. У поліції заявили, що це черговий привід для Мігалко написати заяву.

Та підкреслила, що заяв писала вже декілька, але правоохоронці розглядають лише одну, та й та була відсутня в ЄРДР близько місяця.

У столичній прокуратурі повідомили, що в них “є питання” до правоохоронців, які, на їхнє переконання, не розслідували належним чином справу.

За інформацією журналістів, 17 січня чоловіка викликали до поліції на допит як свідка; жінка та її донька досі вимушені переховуватися. 

Раніше ZMINA розповідала історію дніпрянки Марини Полях, яка, захищаючись, убила свого кривдника. До трагедії жінка багаторазово зверталася до поліції щодо насильства з боку ексспівмешканця, проте правоохоронці належним чином не реагували.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter