Колишньому правоохоронцю, якого росіяни назвали головою прикордонного селища на Харківщині, загрожує довічне

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру в державній зраді заочно оголосили колишньому правоохоронцю з Харківщини, якому закидають співпрацю з російськими військовими під час окупації регіону. 

Про це повідомили в ДБР. 

Чоловік, за словами детективів, активно брав участь у створенні окупаційної адміністрації в селищі Веселе, яку згодом і очолив. 

Слідчі підозрюють, що він видавав довідки, за якими мешканці могли їздити регіоном. Судячи з розповідей місцевих, перепустки окупанти запровадили, коли в сусідньому Вовчанську поновилася торгівля й через Веселе туди їхали, щоб купити найнеобхідніше. Для отримання перепустки треба було надати персональні дані, які росіяни збирали в себе. 

Підозрюваний голова окупаційної адміністрації Веселого втік до Росії й зробив це, за словами правоохоронців, раніше за самих окупантів. За підозрою в держзраді йому загрожує від 15 років до довічного з конфіскацією майна. 

Росіяни окупували Веселе, що на кордоні з Росією, наприкінці лютого й перебували там до травня минулого року. Перші три дні вони не випускали мешканців із села, а весь час окупації перевіряли людей, допитували, а деяких катували. 

ZMINA розповідала, як у Веселому російські військові полонили та катували 61-річного Миколу. Додому до чоловіка прийшли з досьє на нього, в якому серед іншого йшлося про те, як він роздавав землі атовцям у 2015-му, коли був місцевим депутатом. Миколу били та топили у відрі з водою приблизно п’ять годин, а потім почали катувати струмом. 

Нагадаємо, що вже два роки як підозрювана в держзраді освітянка з Херсона змогла втекти разом з росіянами. Правоохоронці, які нещодавно провели обшук, знайшли в жінки чимало пропагандистських матеріалів, наприклад календар з Путіним, а також грамоту на її ім’я за “активну підтримку російських співвітчизників, російської мови та культури”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter