Колишнього заступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Колишньому заступнику керівника Офісу президента Андрію Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні. 

Про це розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Фото: вікіпедія

Слідчі кажуть, що у 2020–2022 роках посадовець купив дві автівки – Mercedes-Benz та Volkswagen, два мотоцикли – Honda та BMW, а також три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

Переважну частину майна підозрюваний оформив на рідного брата, але зберіг за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Детективи звертають увагу, що ані офіційного доходу, ані заощаджень Смирнова не було досить для купівлі всього вищезазначеного. Різниця між вартістю придбаного та заощадженнями посадовця становить 15,7 мільйона гривень. 

Смирнов уже прокоментував вручення йому підозри. Журналістам “Української правди” він розповів, що “підозри та обшук відбулися швидко та делікатно”, а також підсумував, що “такі вже в нас сучасні реалії політики”

Нагадаємо, що Смирнов відомий серед іншого тиском на активістів. Так, у 2019-му загиблий під час повномасштабного вторгнення росіян активіст Роман Ратушний публікував запис телефонної розмови з погрозами за участю Смирнова. Також під час суду в справі активіста Сергія Стерненка стало відомо, що його переслідування замовив Смирнов. Про це сказав колишній очільник групи прокурорів у справі Андрій Родіонов

Фотографія обкладинки: Офіс президента України 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter