Колишній українській спортсменці Давидко загрожує 12 років в’язниці за збір грошей на війну проти України

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої української спортсменки, чемпіонки світу із сумо, яка підтримувала військових Російської Федерації. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури автономії.

Ольга Давидко

За версією слідства, після повномасштабного вторгнення РФ до України вона організувала та очолила волонтерський рух у Криму. Жінка неодноразово закуповувала дизельні генератори, рації, тепловізори та інші ресурси для російських військових, які вели бойові дії проти України в місті Бахмут. Також вона неодноразово виступала в пропагандистських медіа з підтримкою дій Росії, вказують слідчі. 

Її дії кваліфікували як пособництво державі-окупанту за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. За це їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі спортсменка переховується на тимчасово окупованому півострові.

У повідомленні Прокуратури АРК не називають імені та прізвища підозрюваної, проте посадовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитись анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Ольгу Давидко.

У серпні 2016 року українська сумоїстка з Криму Ольга Давидко прийняла громадянство Росії та заявила, що завершує свої виступи за збірну України із сумо.

Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу із сумо. Спортсменка брала участь у реаліті-шоу “Зважені та щасливі” на телеканалі СТБ.

У лютому 2024 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру пропагандистці телеканалу в Криму “Міллєт” Айше Шулаковій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter