Колишній міністр уряду Данії, який виступав проти одностатевих шлюбів, зробив камінг-аут як гей

Дата: 16 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

16 серпня, у середу, колишній міністр і член парламенту Данії Есбен Лунде Ларсен зробив камінг-аут як гей. Понад 10 років тому він відмовився підтримати легалізацію одностатевих шлюбів в країні. 

Про це повідомляє TV2 з посиланням на його пост у LinkedIn.

Есбен Лунде Ларсен. Фото: TV Midtvest

У звʼязку з Тижнем гордості в Копенгагені Ларсен написав допис на підтримку ЛГБТ-спільноти та вперше зробив публічний камінг-аут.

“Оскільки я сам гей, то я, звісно ж, хотів би підкреслити важливість свободи бути тим, ким ти є, і свободи любити того, кого ти хочеш. І святкувати це. Але також боротися за поширення свободи у всьому світі”, – зазначив він.

У 2012 році Ларсен казав, що він, як висвячений священник, відмовиться повінчати одностатеву пару, оскільки для нього шлюб – “це союз між чоловіком і жінкою”.

Це сталося після того, як парламент Данії підтримав легалізацію одностатевих шлюбів. Сам Ларсен під час голосування не був присутній.

Із 2011 до 2018 року він був членом парламенту Данії та двічі обіймав посаду міністра: у 2015–2016 роках був міністром освіти і досліджень, а з 2016 до 2018 року – міністром навколишнього середовища й продовольства.

Нині чоловік вчиться на магістерській програмі з богослов’я в Ізраїлі.

Нагадаємо, що в липні президентом Латвії на наступні чотири роки став відкритий гей Едгарс Рінкевичс, який багато років був міністром закордонних справ Латвії. В інавгураційній промові він пообіцяв, що виступатиме за “сучасну й сильну Латвію, за справедливу і чесну Латвію, за добробут людей, за інклюзивне і шанобливе суспільство”.

А в листопаді минулого року Мауру Гілі з Демократичної партії обрали на проміжних виборах губернаторкою штату Массачусетс. Вона стала першою в історії США лесбійкою, яка обійматиме посаду губернатора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter