Колишній ліванський міністр назвав українок повіями: посольство обурилося та вимагає вибачень

Дата: 14 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Україна вимагає публічного вибачення за слова колишнього міністра екології Лівану Віама Ваххаба, який порівняв українських жінок з повіями в ефірі одного з телеканалів. 

Про це повідомили на сторінці посольства у фейсбуку. 

Колишній міністр екології Лівану, а нині голова партії “Аль-Таухід аль-Арабі” Віам Ваххаб. Фото: addiyar.com

Колишній високопосадовець наразі є головою партії “Аль-Таухід аль-Арабі”. В ефірі ранкового шоу на телеканалі “Аль-Жадіда” Ваххаб пригадав розмову, яку мав із президентом Лівану Мішелем Ауном щодо відродження туризму в країні. 

“Я сказав йому: якщо ми є країною проституції, дозвольте нам ввести 10 тисяч російських або українських жінок”, – сказав він.

За словами Ваххаба, очільник країни, почувши цю фразу, розсміявся. 

Висловлювання спричинили хвилю обурення, а тому в партії “Аль-Таухід аль-Арабі” почали говорити, нібито слова голови політсили неправильно розтлумачили. 

“У російсько-українському питанні Віам Ваххаб мав на увазі красу жінок з Росії та України, а не щось ще. Ми цінуємо боротьбу російських жінок протягом усієї історії перед обличчям нацистської окупації, а також їхню участь у війнах, які Росія вела в Сирії і у світовому масштабі”, – наполягали там. 

У партії також назвали російських та українських жінок “першокласними”.
 
Попри це українське посольство вже надіслало листа до Ваххаба, щоб отримати вибачення. 
 
Лист українського посольства в Лівані. Фото: фейсбук-сторінка посольства

“Посольство України в Ліванській Республіці рішуче засуджує образливі висловлювання та приниження гідності громадян України”, – наголосили там.  

Зі свого боку посол України Ігор Осташ уже зазначив, що дипустанова готує декілька позовів до суду:
 
“Ми вже мали подібний досвід з ліванським телеканалом. Тому ми не дозволимо нікому безкарно так висловлюватися про Україну. Сам канал уже відреагував на цю подію, подавши й наше засудження цього вчинку“.
 
Нагадаємо, що в червні 2019 року тоді ще новообраний президент Володимир Зеленський назвав українських жінок головним туристичним брендом країни. Висловлювання глави держави обурило українців, які почали порівнювати його з президентом-утікачем Віктором Януковичем. Той 2011 року в Давосі розповідав світовим політикам про українок, які почнуть роздягатися навесні. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter