Колишній бранець Кремля Станіслав Асєєв звільняється із ЗСУ

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Письменник, журналіст і військовий, ексбранець Кремля Станіслав Асєєв звільняється із ЗСУ. 

Про це він розповів у коментарі Главкому. 

Скриншот відео

Асєєв мобілізувався до ЗСУ в березні 2024 року, став піхотинцем, отримав контузію та інші поранення на фронті. 

За його словами, причиною звільнення з війська стало те, що батальйон, в якому він служив, розформували через втрати. Військових, які залишились живими, мають перевести до підрозділів у межах бригади. Асєєв хотів лишитись у війську, однак керівництво не дослухалось до його прохань, зазначає колишній політв’язень. 

Я спробував перевестися в ГУР. Пан Буданов написав листа до командувача Сил територіальної оборонищоби мене відрядили. Але лист, найімовірніше, просто викинули у смітник і нікуди не перевели”, – говорить він.

Звільнитись з війська Асєєву дозволяє стаття 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. У ній мовиться, що звільнені з полону можуть піти зі служби за бажанням. 

Щодо планів на майбутнє, то Асєєв планує дописати книгу та зосередитися на громадській діяльності.

Станіслав Асєєв – український письменник, журналіст і блогер, член Українського ПЕН, засновник Justice Initiative Fund (JIF) – фонду, який виплачує нагороду за інформацію про воєнних злочинців. Під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку, втім, у травні 2017 року його викрали проросійські терористи. 

Асєєва 28 місяців тримали у катівні “Ізоляція”, про що він видав книгу “Світлий Шлях”: Історія одного концтабору”. Таємні катівні російські бойовики облаштовують й на окупованій частині Луганщини. Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Нагадаємо, що колишній бранець Кремля Олег Сенцов зняв документальний фільм про порятунок побратимів на фронті. Стрічка отримала назву “Реал” і ґрунтується на випадково відзнятому бою влітку 2023-го. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter