Колумбія додала в паспорт позначку статі “X” для небінарних людей

Дата: 26 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Віднині громадяни Колумбії зможуть закріплювати свою небінарну гендерну ідентичність в офіційних документах. Для цього в посвідченнях особи вказуватимуть стать “Х”.

Про це повідомляє The Manila Times з посиланням на Міністерство закордонних справ Колумбії.

Фото: Shutterstock

“Дотримуючись стратегії технологічного оновлення та вдосконалення послуг і процедур для громадян, МЗС включило до паспорта категорію “Х”, визнаючи статеву та гендерну різноманітність”, – повідомили у відомстві.

Так, у березні 2022 року колумбійський суд постановив, що люди повинні мати можливість реєструвати свою стать як небінарну в офіційних документах, що посвідчують особу. Відтоді, згідно з офіційними даними, 26 людей вирішили внести цю зміну у свої посвідчення особи та свідоцтва про народження.

Колумбійці можуть скористатися новим правом як у своїй країні, так і в її закордонних представництвах. Ця можливість також доступна у таких країнах як Австралія, Пакистан, Непал, Нова Зеландія, Німеччина, Аргентина, Сполучені Штати та Мексика.

Раніше ZMINA писала, що у 2021 році в США видали перший паспорт без зазначення статі із гендерно-нейтральним  маркером “X”. Такі документи призначені для небінарних людей, інтерсекс-людей та гендерно-неконформних людей, які подають заяви на отримання паспорта або документа про отримання американського громадянства при народженні.

Нагадаємо, що у червні 2023 року відбулася премʼєра мультфільму “Стихії”, у якому зʼявився перший в історії компанії Disney Pixar небінарний персонаж – Лейк Ріплі

Впродовж останніх років Disney та Pixar збільшили кількість ЛГБТ-персонажів. Передбачається, що у фільмі “Стихії”, призначеному насамперед для дітей, поява небінарного персонажа знайде відгук у молодих людей, які чекали на когось більш схожого на них. Pixar часто будує свій контент навколо прийняття та вірності собі, тому цілком доречно, що небінарний персонаж тепер перебуває в центрі уваги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter