У мультфільмі “Стихії”, що створила компанія Pixar, вперше зʼявився небінарний персонаж

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У червні цього року відбулася премʼєра мультфільму “Стихії”, у якому зʼявився перший в історії компанії Disney Pixar небінарний персонаж – Лейк Ріплі. 

Про це повідомляє Daily Mail.

Фото: Coming Soon

Дії “Стихії” розгортаються в Місті Елементів, де разом живуть персонажі Вогню, Води, Землі та Повітря. Берні й Сіндер Люмен, які належать до стихії вогню, переїжджають до цього міста, де стикаються з ксенофобією. Мультфільм також висвітлює питання міграції й те, як любов долає відмінності.

Несподівану дружбу між Вогнем і Водою запозичено зі стосунків режисера Пітера Сона з його дружиною італо-американського походження, які він спочатку приховував від батьків.

Персонажа озвучили небінарний актор озвучування Ава Гаузер. Лейк використовують займенники “вони / їх”.

“Стихії” – це 27-й повнометражний мультфільм Pixar Animation Studios. Як пише Reuters, мультфільм став другим дебютним фільмом студії з найнижчими касовими зборами, оскільки він зібрав лише близько 30 мільйонів доларів з моменту виходу 16 червня.

Впродовж останніх років Disney та Pixar збільшили кількість ЛГБТ-персонажів. Передбачається, що у фільмі “Стихії”, призначеному насамперед для дітей, поява небінарного персонажа знайде відгук у молодих людей, які чекали на когось більш схожого на них. Pixar часто будує свій контент навколо прийняття та вірності собі, тому цілком доречно, що небінарний персонаж тепер перебуває в центрі уваги.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року студія Disney вперше представила короткометражний анімаційний фільм про бодипозитив, де головною героїнею є плюс-сайз балерина Бʼянка. Дівчина “бореться” зі своїм відображенням у дзеркалі через низьку самооцінку та дисморфію тіла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter