Кива заявив у поліцію, що Шабунін напав на нього і облив зеленкою

Дата: 18 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Голова Соціалістичної партії та екс-радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива подав у поліцію заяву про те, що голова Центру протидії з корупцією Віталій Шабунін напав на нього та облив зеленкою.

Фото заяви на ім’я начальника головного управління Нацполіції в Києві Андрія Крищенка Кива виклав у себе на Facebook.

За словами Киви, під час мітингу біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури його облив зеленкою Шабунін.

“На мене було скоєно напад Віталієм Шабуніним та невстановленими особами, зокрема мене було облито хімічним барвником. Разом з тим група невстановлених осіб на чолі з Віталієм Шабуніним, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, провокувала учасників мирного зібрання на порушення громадського порядку”, – йдеться в тексті.

Кива просить невідкладно почати досудове розслідування “правопорушення, яке має ознаки хуліганства”.

На фото та відео з місця подій видно, як невідомі облили зеленкою голову Центру протидії корупції. Кива в цей момент перебував неподалік від Шабуніна. 

При цьому моменту, коли активіст нібито напав на Киву, не видно. 

Водночас у попередніх постах на своїй сторінці у Фейсбуці Кива розміщує фото облитого зеленкою Шабуніна і нічого не каже про напад на себе. А на питання користувачів про те, що відбулося, кидає посилання на замітку з російськомовного сайту “Главновости“, де написано наступне:

“Крім того, на акцію протесту прийшов Віталій Шабунін, якого в результаті облили зеленкою і побили київським тортом. Відбулася сутичка, внаслідок якої Шабунін ще кілька разів отримав президентським тортом по голові. В підсумку Віталій Шабунін обвинуватив Киву в нападі, у відповідь соціаліст попросив не провокувати і назвав Шабуніна порошенківською проституткою, після чого присутні на акції протесту пенсіонери почали скандувати “Порошенка на нари!” і “Банду геть!”.

Нагадаємо, 17 липня у Києві під час акції невідомі напали на активіста Віталія Шабуніна.

Згідно з висновком медиків, у активіста хімічний опік обох очей. Він припускає, що за нападом на нього можуть стояти люди Авакова, які захищали Холодницького. 

Пізніше поліція затримала двох ймовірних нападників, але потім відпустила їх.

Як відомо, з початку цього року на активістів Центру протидії корупції чинять тиск. 9 лютого Дніпровський районний суд міста Києва розпочав розгляд по суті справи щодо голови правління громадської організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна, якого звинувачують у “погрозі або насильстві щодо журналіста”.

30 січня адвокати голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна заявили у Дніпровському районному суді міста Києва, що результати медичної експертизи могли бути сфабриковані, і не можуть бути доказом у справі про Всеволода Філімоненка.

22 січня правоохоронці повідомили Віталію Шабуніну про підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості помічнику депутата Радикальної партії Сергія Мельничука Всеволоду Філімоненку. Антикорупційному активісту інкримінують порушення ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”). Йому загрожує п’ять років ув’язнення.

Пізніше Бориспільська районна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти члена правління Центру протидії корупції Олександри Устінової та її цивільного чоловіка за звинуваченням у перешкоджанні журналістській діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter