Кількість загиблих унаслідок теракту в сільраді на Закарпатті зросла до двох

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Кількість загиблих унаслідок підриву гранат під час засідання Керецьківської сільської ради в Закарпатській області, що стався 15 грудня 2023 року, зросла до двох.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Поліція Закарпатської області

Так, 15 січня від отриманих унаслідок вибуху травм у реанімаційному відділенні помер 47-річний депутат сільради. Він обіймав посаду начальника Центру надання адміністративних послуг у Керецьківській обʼєднаній територіальній громаді.

Досудове розслідування триває.

У межах кримінального провадження призначили низку експертиз, які ще тривають. Остаточну правову кваліфікацію дій підривника визначать після їхнього проведення. 

Нагадаємо, що інцидент стався 15 грудня в Керецьківській сільській раді. Момент підриву потрапив на відео. На ньому видно, що чоловік зайшов до зали, постояв деякий час, а потім почав діставати з кишені гранати. Спочатку він показав, що тримає їх у руках, а потім по одній став кидати їх під ноги учасникам засідання.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Крім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання до 10 років увʼязнення.

Спочатку в поліції повідомили, що підривник загинув, але пізніше уточнили, що він живий і медики надали йому допомогу. 

Тепер, з огляду на те, що є загиблі, прокуратура готується перекваліфікувати дії підривника на ч. 3 ст. 258 ККУ. Тоді чоловікові може загрожувати 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Закарпатський журналіст та активіст Віталій Глагола повідомив, що гранату підірвав депутат сільради від партії “Слуга народу” 12 вересня 1969 року народження, який проживає в селі Кушниця. За інформацією на сайті сільради, такі дані має депутат Сергій Батрин. 

На сесії сільради розглядалися питання щодо ухвалення бюджету на 2024 рік.

Наразі суд відправив підривника під варту без можливості внесення застави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter