Кількість вбивств, скоєних військовими у РФ минулого року, зросла на 900% – британська розвідка

Дата: 28 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого року у Росії стався різкий сплеск злочинів, скоєних військовими РФ: кількість вбивств зросла на 900% у порівнянні з попереднім 2022 роком.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії від 27 квітня 2024 року, оприлюдненому у соцмережі “Х”.

Військові РФ. Джерело: Anadolu Agency via Getty Images

За даними російського новинного сайту “Медіазона”, 2023 року в Росії за вбивство засудили 116 російських військовослужбовців. Попереднього року таких обвинувальних вироків було 13, 2021-го – 11.

Видання The New York Times з посиланням на голову благодійного фонду “Росія за ґратами” Ольгу Романову повідомило, що 15 тисяч помилуваних засуджених повернулися до Росії із зони бойових дій в Україні.

Водночас російська “Верстка” повідомила, що проти ексв’язнів у РФ відкрили 190 кримінальних справ, у тому числі – 20 про вбивство або замах на вбивство у 2023 році.

“Велика кількість убивств, скоєних військовослужбовцями та ветеранами російських солдатів, ймовірно, частково пов’язана з хронічними проблемами психічного здоров’я, пов’язаними з війною. Йдеться про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) та десенсибілізацію до насильства на полі бою”, – зазначили у розвідці міноборони Великої Британії.

Той факт, що колишні засуджені вживають алкоголь і наркотики “через низький моральний дух і нудьгу”, ймовірно, сприяє насильству, йдеться у звіті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що президент Росії Путін помилував для участі у війні Миколу Оголобяка – вбивцю, який разом зі спільниками вбив та частково з’їв у 2008 році чотирьох підлітків з міста Ярославль. Чоловік мав би сидіти у в’язниці як мінімум до 2030 року. 

Згодом російський диктатор також для участі у війні в Україні помилував Дениса Горіна – вбивцю як мінімум чотирьох людей, двох з яких він частково з’їв. 

А у березні 2024 року незаконний “Верховний суд Республіки Крим” затвердив вирок раніше помилуваному бойовику російської ПВК “Вагнер” В’ячеславу Дупленку, якого так званий Керченський міський суд визнав винним у навмисному заподіянні тяжкої шкоди здоров’ю, що спричинило смерть.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter