Кількість біженців у Німеччині оновила історичний максимум, третина з них – українці

Дата: 21 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Кількість біженців у Німеччині досягла нового історичного рекорду. Станом на сьогодні в країні перебуває 3,48 мільйона осіб зі статусом біженця або тих, хто подає заяву на отримання притулку. Серед них є також понад 200 тисяч людей, які підлягають депортації.

Про це пише газета Neue Osnabrücker Zeitung з посиланням на дані Центрального реєстру іноземців у Німеччині.

Фото: Слово і Діло

Серед загальної кількості біженців – 1,18 мільйона українців, які не зобовʼязані подавати заяви на отримання притулку, оскільки здебільшого користуються тимчасовим захистом у рамках Європейського Союзу через повномасштабну агресію Росії проти України. Інші великі групи біженців – це вихідці з Сирії та Афганістану.

Така кількість біженців є новим рекордом і перевищує на 60 тисяч осіб показник кінця 2023 року. Зокрема, кількість українських біженців зросла на 45 тисяч порівняно з тим самим періодом.

Подібний рівень кількості біженців у ФРН востаннє спостерігався у 1950-х роках.

Водночас кількість іноземців, які підлягають депортації з Німеччини, дещо зменшилася. На середину 2024 року їх налічувалося 226 882 особи, що на 15 760 менше, ніж наприкінці 2023 року.

Нагадаємо, що німецький уряд зацікавлений у працевлаштуванні максимальної кількості українських біженців, але з міркувань безпеки не змушуватиме повертатися тих, хто не працює, як пропонував голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter