Кіберполіція викрила спортивного тренера, який виготовляв дитяче порно

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Кіберполіція викрила тренера зі спортивної акробатики, який створював порнографічні фотоматеріали за участю неповнолітніх дівчат.

Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

Тренера викрили правоохоронці в Запорізькій області спільно зі слідчими Олександрівського відділу поліції області.

“48-річний чоловік, працюючи тренером зі спортивної акробатики, створював порнографічні фотоматеріали за участю неповнолітніх дівчат. Фігурант повідомив батьків своїх вихованиць про те, що їхні діти нібито братимуть участь у фотосесії спортивної білизни та отримав їхню письмову згоду.  Однак зловмисник змушував малолітніх дівчат позувати для відвертих знімків”, – йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що зловмисник виготовляв та поширював у DarkNet протиправний контент за участю своїх вихованок.

Серед потерпілих троє дівчат, яким на момент скоєння злочину було по вісім років.

В оселі тренера правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, фотоапарат і жорсткі диски.

У вилученій техніці містилися понад 500 Gb фото порнографічного характеру за участю дітей.

Тренеру оголосили про підозру за ч. 2 ст. 156 (“Розбещення неповнолітніх”) і ч. 4 ст. 301 (“Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів”) (у редакції, яка діяла до набрання чинності законом від 18.02.2021 № 1256-ІХ) ККУ.

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що, згідно з дослідженням Мінцифри, більшість опитаних дітей в Україні ніколи б не розповіли про насильство, яке з ними вчиняють у мережі, дорослим. Кожна п’ята дитина в середній школі отримувала питання в мережі про свої інтимні частини тіла, а в старшій школі таких налічили 40%. Кожен десятий учень у середній школі (11,2%) та кожний п’ятий у старшій (18,5%) отримували запити на надсилання інтимних фото.

На початку року Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила покарання за сексуальне насильство та сексуальну експлуатацію дитини. Відтепер за придбання або зберігання дитячого порно можна отримати до трьох років в’язниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter