“Букви” прокоментували ситуацію зі звільненням частини редакції

Дата: 23 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

“Букви” прокоментували ситуацію зі звільненням чотирьох редакторок та двох есемемників видання нібито через токсичність і приниження.

Коментар оприлюднено 23 листопада на сайті “Букв”.

Джерело: bykvu.com

У виданні підкреслили, що допис про те, що “команда йде з проєкту”, оприлюднений у фейсбуку, було видалено, оскільки це не є позицією редакції. Також тут уточнили, що звільнитися вирішила частина, а не вся команда медіа.

“Ми вдячні чотирьом редакторкам стрічки новин за співпрацю та за їхню самовідданість. Ми поважаємо і підтримаємо їхнє право на такі рішення. Навіть якщо вони раптові та ставлять нас перед фактом”, – йдеться в повідомленні.

Редакція “Букв” уточнила, що автор дописів у соцмережах від імені “Букв” – це “есемемник, який у вересні цього року нібито позичив у співвласника “Букв” Петра Терентьєва 2 тисячі доларів у рахунок зарплатні” на лікування; 1,4 тисячі доларів він не повернув.

“Тому заяву від імені редакції ми розцінюємо як атаку на видання, метою якої може бути банальне бажання не повертати борг”, – йдеться в повідомленні.

Також редакція розповіла про те, що у вересні 2021 року “Букви” втратили 4% в рейтингу якості ЗМІ Інституту масової інформації (ІМІ) і вперше за кілька років не ввійшли до “білого списку” ЗМІ (до нього проходять сайти, рівень дотримання стандартів яких становить понад 96%. – Ред.).

За висновками детального аудиту редакція “Букв” врахувала всі зауваження та розпочала роботу над помилками.

“Кожну помилку ми обговорювали в редакції. Ми підвищили вимоги до якості контенту та до СММ, робота якого – просування контенту та спілкування з авдиторією, що регулярно вказувала на помилки, але СММ не доносив вчасно інформацію до редакції”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у коментарі згадали помилку есемемника щодо кордонів Білорусі та Естонії 16 листопада: протягом п’яти годин читачі “Букв” у коментарях писали про це, але “есемемник не бачив”.

“Неввічливий СММ” у виданні виправдали так: “ЗМІ є платформою для обговорень, дискусій та навіть хейту. Ми ухвалили рішення, що тепер у соцмережах ми залишаємо за собою право розмовляти з людиною зрозумілою для неї мовою”.

Нагадаємо, що частина редакції видання “Букви” повідомила про звільнення нібито через токсичну атмосферу та публічні приниження з боку керівництва.

Відповідний допис було оприлюднено на фейсбук-сторінці “Букв” 23 листопада. Згодом допис видалили, але залишилися скриншоти.

Причиною звільнення, за словами авторів заяви, стала нібито токсична атмосфера в редакції – систематичний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter