Касаційний суд залишив вірянина “Свідків Єгови”з Джанкоя під вартою

Дата: 15 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Четвертий касаційний суд загальної юрисдикції в Краснодарі (РФ) розглянув скаргу в справі Сергія Філатова, який належить до релігійної організації “Свідки Єгови”. Вірянина засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму за частиною 1 статті 282.2 КК РФ (“Організація діяльності екстремістської організації”). Суддя Валерій Ноздрин вирішив залишити вирок чинним. 

Про це повідомляє “Кримська солідарність” із посиланням на офіційний сайт організації “Свідки Єгови в Росії”.

Сергій Філатов

Слідство вважає, що підсудний вчинив протиправні дії вже після заборони організації “Свідки Єгови”, а саме проводив збори та релігійні зустрічі, пропагував ідеологію забороненої в Росії організації.

Не скажу, що маю ілюзії з приводу виправдувального вироку. Політика держави така, що “Свідків Єгови” потрібно садити. Думаю, вони мене посадять для залякування всіх інших, зокрема в Криму. Тобто в них вибору немає: рішення вже ухвалено, потрібно його озвучити. Звичайно, я не хочу сідати у в’язницю. Я не фанатик. Я хочу бути поруч зі своєю родиною, вдома”, – коментував активіст майбутнє рішення суду.

5 березня 2020 року незаконний “Джанкойський районний суд” визнав Сергія Філатова винним і засудив до шести років у колонії строгого режиму за частиною 1 статті 282.2 КК РФ із забороною вести публічну діяльність п’ять років. У травні цього ж року “Верховний суд Криму” відхилив його апеляцію на вирок. Покарання вірянин відбуває у виправній колонії №12 у місті Кам’янськ-Шахтинський Ростовської області.

Захист Філатова має намір оскаржити вирок у Європейському суді з прав людини. Провину в інкримінованому йому злочині чоловік не визнає. У дебатах Сергій Філатов заявив, що держава порушує його право на свободу віросповідання.

Нагадаємо, днями Київський районний суд Сімферополя відправив під домашній арешт послідовника “Свідків Єгови”, затриманого в Ялті 11 березня. 42-річний Тарас Кузьо перебуватиме під домашнім арештом до 4 травня.

Фото обкладинки: “Кримська солідарність”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter