Суд відправив під домашній арешт затриманого в Криму вірянина “Свідків Єгови”

Дата: 14 Березня 2021
A+ A- Підписатися
Київський районний суд Сімферополя відправив під домашній арешт послідовника “Свідків Єгови”, затриманого в Ялті 11 березня. 42-річний Тарас Кузьо перебуватиме під домашнім арештом до 4 травня.
 
Про це повідомляє громадська ініціатива “Кримську солідарність”.
 

Проти чоловіка порушено кримінальну справу “про фінансування екстремістської організації”. Йдеться про “Свідків Єгови”, з якими, на думку слідства, пов’язаний Тарас Кузьо.

Як зазначається, на засідання суду слухачів не допустили, а юридичну допомогу підозрюваному активісту надавав адвокат за призначенням.

“Суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки врахував репутацію затриманого, наявність міцних соціальних зв’язків за місцем проживання, двох неповнолітніх дітей і стан здоров’я. Слідчий просив два місяці позбавлення волі з перебуванням під вартою в СІЗО”, – розповіло “Кримській солідарності” власне джерело.

Кузьо тепер обмежений у спілкуванні з іншими учасниками у справі, не може використовувати засоби зв’язку, інтернет, відсилати й отримувати пошту. Його родичі мають намір оскаржити постанову на обшук і запобіжний захід.

Нагадаємо, в четвер, 11 березня, в окупованому Криму пройшла серія обшуків у дев’яти будинках членів релігійної організації “Свідки Єгови”.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у Ялті помешкань вірян. Справу порушили за ч. 3 ст. 162 КК України (“порушення недоторканості житла”). Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. Прокуратура наголошує, що з початку окупації півострова діяльність “Свідків Єгови” в Криму окупаційна влада незаконно заборонила.

Фотографія обкладинки: “Кримська солідарність”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter