Карпюк та Клих звернуться до Євросуду з прав людини

Дата: 05 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих, яких зараз судять в Росії, звернуться до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через тортури.

Про це повідомила юристка Української Гельсінської спілки з прав людини Надія Волкова, яка представляє їхні інтереси в Страсбурзі, передає “УНІАН”.

“І Микола Карпюк, і Станіслав Клих скаржилися на те, що їх катували. Щодо обох були проведені судово-медичні експертизи, висновки цих експертиз сумнівні. Зокрема, обидва скаржилися на застосування до них електричного струму, але експерти не змогли встановити зв’язок між тілесними ушкодженнями, які вони отримали в результаті застосування електричного струму, і природою їх походження”, – сказала Волкова.

За словами Волкової, після затримання українців медексперти заявляли, що не виявили на їхніх тілах ушкоджень, однак зараз говорять про те, що ушкодження є.

“Ми будемо скаржитися до Європейського суду з прав людини і застосовувати цей аргумент. Ми можемо стверджувати, що дійсно і Микола Карпюк, і Станіслав Клих отримали ці ушкодження під час перебування їх під ефективним контролем правоохоронних органів Росії”, – додала юристка. 

Вона нагадала, що слідчий відмовився порушувати кримінальну справу за заявою про тортури.

Нагадаємо, раніше Центр інофрмації про права людини повідомляв, що адвокатам вдалося отримати докази застосування проти Карпюка та Клиха тортур. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter