Кандидатури Сущенка та Семени подали на премію ЮНЕСКО зі свободи слова

Дата: 08 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство інформаційної політики України та Міністерство закордонних справ України запропонували кандидатури Романа Сущенка та українського журналіста, незаконно засудженого в окупованому Росією Криму, Миколи Семени на премію ЮНЕСКО зі свободи слова.

Про це повідомила перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації англомовної версії книги Семени “Кримський репортаж”, повідомляє “Укрінформ”.

“Разом з Міністерством закордонних справ ми подали кандидатури Миколи Семени та Романа Сущенка на премію ЮНЕСКО зі свободи слова. Це премія Гільєрмо Кано”, – сказала Джапарова.

За її словами, кожна країна може подати не більше трьох кандидатів на цю премію, а для України нині є надзвичайно важливим, аби Сущенко та Семена були відзначені цієї нагородою. “Ми не знаємо, чи вони отримають цю нагороду, але навіть номінації цих журналістів – це така ознака нашої підтримки цих людей, які сьогодні перебувають у неволі”, – сказала вона.

Кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. 4 червня Московський міський суд визнав Романа Сущенка винним у шпигунстві та засудив до 12 років колонії суворого режиму. Журналіст провину не визнав.

У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність протягом трьох років. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter