Канада надасть Молдові кредит для допомоги українським біженцям

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Канада надасть Молдові пільговий кредит у розмірі близько 92 мільйонів доларів США (120 мільйонів канадських доларів) для підтримки українських біженців.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, пише Укрінформ.

Фото: Bicycle Touring Pro

Вона зазначила, що цей кредит є частиною зобовʼязань Канади перед Молдовою щодо надання допомоги в прийманні українських біженців.

За її словами, фінансова підтримка допоможе забезпечити економічну стабільність Молдови тоді, коли країна впроваджує масштабну програму реформ і протистоїть спробам Росії дестабілізувати її демократичні процеси.

Крім того, представники канадського МЗС уточнили, що Канада надасть Молдові державний кредит на 10 років через Світовий банк. 

“Канада рішуче налаштована й надалі допомагати Молдові в підтримці українських біженців та довготерміновому економічному розвитку”, – підкреслив міністр міжнародного розвитку Канади Ахмед Хуссен.

Нагадаємо, що 1 березня Молдова ще на рік продовжила термін надання тимчасового захисту біженцям з України.

Особи, яким надають тимчасовий захист, мають право працювати на території Республіки Молдова без отримання права тимчасового проживання з метою роботи, за умови, що вони зареєстровані в місцевому територіальному підрозділі Національного агентства зайнятості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter