Молдова ще на рік продовжить термін надання тимчасового захисту українським біженцям

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

1 березня Молдова ще на рік продовжить термін надання тимчасового захисту біженцям з України.

Про це йдеться на сайті уряду Молдови.

Фото: 24tv

“Документ, що посвідчує особу бенефіціара тимчасового захисту, також буде автоматично продовжено. Таке рішення схвалила виконавча влада, щоб гарантувати стабільність і безпеку українцям, які знайшли прихисток у нашій країні”, – йдеться в повідомленні.

Запит про надання тимчасового захисту можуть подати до 1 березня 2024 року громадяни України, які перебувають у країні, а також ті українці, які прибудуть до Молдови після цієї дати, до 1 березня 2025 року. 

Особи, яким надають тимчасовий захист, мають право працювати на території Республіки Молдова без отримання права тимчасового проживання з метою роботи, за умови, що вони зареєстровані в місцевому територіальному підрозділі Національного агентства зайнятості.

За даними уряду, наразі на території Молдови перебувають понад 116 тисяч українців, які вимушені були рятуватися від війни. Майже 39 тисяч попередньо стали на облік для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч уже отримали документи, які посвідчують особу.

Нагадаємо, що в 14 населених пунктах Молдови працюватимуть фахівці, які відповідатимуть за соціальну інтеграцію українських біженців.

Фахівці працюватимуть у меріях Бєльців, Кагула, Унгені та інших містах і селах. Пізніше Конгрес місцевої влади Молдови розробить рекомендації, як створювати такі підрозділи в інших населених пунктах, зазначили в пресслужбі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter