Канада додала до списку підсанкційних осіб двох іранських чиновників, причетних до порушень прав жінок

Дата: 09 Березня 2024
A+ A- Підписатися

8 березня Канада запровадила санкції проти двох високопосадовців Ірану через масові порушення прав жінок у цій країні.

Про це поінформували у Міністерстві закордонних справ Канади.

Джерело: okvapor.ca

Як зазначається, це вже 17-й санкційний пакет, запроваджений Канадою проти іранського режиму з жовтня 2022 року. Всього у санкційному списку 153 особи та 87 іранських компаній та організацій.

Ці нові заходи застосовуються проти двох осіб через їх участь у жорстоких репресіях громадян Ірану, особливо жінок та дівчат. Генерального директора системи метрополітену Тегерана Масуда Дорості внесено до санкційного переліку через примус ним до дотримання закону про обов’язкове носіння хіджаба в громадському транспорті. До переліку внесено також впливову парламентарку Меджлісу Зохрену Елайю через підтримку нею смертної кари для протестувальників, залучених до руху “Жінки, життя, свобода”, – наголосили у міністерстві.

Зазначається, що Дорості та Елайя використовували своє високе положення в суспільстві для закликів або вчинення все більш репресивних дій проти жінок та дівчат країни.

Відповідно до канадського законодавства все майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Канада завжди захищатиме права жінок та дівчат. Постійне використання іранським режимом та його прибічниками жорстоких методів й насильства проти усіх виявів свободи вибору й слова створило все більш репресивний клімат, в якому жінки та дівчата зазнають травм або гинуть лише за вимоги дотримання своїх базових прав людини. Ми прямо говоримо: це мусить припинитися”, – сказала із цього приводу міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Нагадаємо, у грудні минулого року уряд Канади запровадив санкції проти чотирьох російських чиновників, які брали участь у переслідуванні представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter