У Канаді запровадили санкції проти чиновників РФ, які переслідували представників ЛГБТ-спільноти в Чечні

Дата: 08 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Канади запровадив санкції проти чотирьох російських чиновників, які брали участь у переслідуванні представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Про це оголосили у Міністерстві закордонних справ Канади.

Джерело: okvapor.ca

У заяві йдеться про те, що чеченські чиновники, проти яких запроваджуються санкції, відповідальні за переслідування представників ЛГБТ-спільноти, в тому числі викрадення ймовірних гомосексуалістів”.

Повідомляється, що підсанкційні посадовці використовували неправомірні затримання, позасудові страти й принизливі тактики у намаганні виявити геїв у Чечні.

З 2017 року сили безпеки Чечні переслідували більш як 200 осіб за їхню можливу сексуальну орієнтацію, що засудили Human Rights Watch, російські правозахисні організації, спецдоповідач ОБСЄ та інші організації із захисту прав людини”, – зауважили у МЗС.

У міністерстві не виключають, що після прийняття РФ 30 листопада рішення оголосити “міжнародний ЛГБТ- рух” “екстремістською організацією”, суворість переслідувань у РФ, імовірно, посилиться.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморозять, а їм самим заборонили в’їзд до країни.

Нагадаємо, нещодавно у Росії визнали екстремістським неіснуючий “міжнародний рух ЛГБТ”. 

Щоб дійти до повної заборони, російським посадовцям знадобилось 10 років активної гомофобної кампанії та визнання ЛГБТ-людей “соціально нерівними” решті суспільства.

Правозахисники за рік після ухвалення першого закону щодо “пропаганди ЛГБТ” фіксували сплеск гомофобії у РФ та нападів на ґрунті ненависті, зокрема вбивств, за які не карають вбивць. Після офіційної заборони “руху ЛГБТ” правозахисники прогнозують катастрофічні наслідки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter