Кабмін виділив 220 мільйонів на компенсацію комунальних послуг за розміщених ВПО

Дата: 12 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд виділив ще 220 мільйонів гривень на компенсацію за спожиті комунальні послуги при розміщенні ВПО у будівлях державної та комунальної власності.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото: “Допомагай”

“Продовжуємо подальшу підтримку регіонів через виділення коштів на компенсацію за спожиті комунальні послуги під час розміщення переселенців у будівлях державної та комунальної власності. Виділяємо на це чергові 220 мільйонів гривень. Допомагаємо тим, хто допомагає українцям, які вимушено покинули домівку через війну”, – заявив він. 

Крім того, Шмигаль зазначив, що уряд працює над наступною програмою в житловій сфері. Отже, незабаром зʼявляться сертифікати для тих, чиє житло було повністю зруйноване і вже не підлягає ремонту.

“Стосовно родин, які зробили ремонт своїми силами, то працюємо над рішенням надання компенсацій. Відповідне завдання поставлене віцепрем’єр-міністру з питань відновлення, Мінінфраструктури та Агентству відновлення”, – додав премʼєр-міністр.

Раніше ZMINA писала, що з 10 травня в Україні стартувала програма “єВідновлення”, у межах якої громадянам, чиї помешкання постраждали внаслідок російської збройної агресії, надаватиметься грошова компенсація. Наразі через велику кількість заявок система перевантажена.

Поки що йдеться про виплати на відновлення житла, яке зазнало незначних пошкоджень і яке ще не було відремонтоване. Наприклад, для заміни вікон, дверей, ремонту покрівлі.

Компенсації надаватимуть виключно за пошкоджену або зруйновану з 24 лютого 2022 року житлову нерухомість, наприклад квартири, кімнати в гуртожитках, будинки та навіть ті об’єкти будівництва, у яких зведені опорні та зовнішні конструкції. Не поширюється дія закону на об’єкти, які на дату введення воєнного стану були на тимчасово окупованих територіях. 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів заборонив стягувати з переселенців заборгованість за житлово-комунальні послуги, якщо вона утворилася після початку повномасштабного російського вторгнення. Також в уряді запропонували механізм компенсації збитків підприємствам господарювання з територій, які тимчасово окуповані або де тривають бойові дії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter