В Україні не стягуватимуть з ВПО заборгованість за комунальні послуги, якщо вона утворилася після 24 лютого 2022 року

Дата: 22 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
Кабінет міністрів заборонив стягувати з переселенців заборгованість за житлово-комунальні послуги, якщо вона утворилася після початку повномасштабного російського вторгнення. Також в уряді запропонували механізм компенсації збитків підприємствам господарювання з територій, які тимчасово окуповані або де тривають бойові дії.
 
Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
 
Джерело: “Укрінформ”

Щоб уникнути заборгованості споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю будинку документи, які підтверджують виїзд з населеного пункту.

Це перш за все довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби.

Водночас в уряді запропонували механізм компенсації збитків суб’єктам господарювання, які надають комунальні послуги на територіях бойових дій і тимчасово окупованих територіях.

Йдеться про підприємства, які працюють на ринку електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення тощо. 

У Мінреінтеграції зазначили, що такі підприємства цілодобово забезпечують надання послуг на уражених війною територіях, однак не отримують за них оплату, через що зазнають збитків.

Компенсацію таким підприємствам пропонують здійснювати за кошти від відшкодування РФ шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації українських територій.

Тепер схвалений Кабінетом міністрів законопроєкт найближчим часом внесуть до Верховної Ради.

Нагадаємо, 7 квітня Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, а також відповідний операційний план.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter