Ймовірне самогубство морського піхотинця: дружина не вірить у версію слідства та просить ексгумувати тіло

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

З вересня 2022 року дружина морського піхотинця Миколи Тетяна Маслюкова намагається встановити причини смерті чоловіка, який нібито наклав на себе руки у в/ч А1965 501 окремого батальйону морської піхоти. Партнерка в причини смерті, озвучені слідством, не вірить та домагається ексгумації тіла. 

Історію жінки розповідає “Українська правда”. 

Фото: УП

Про смерть Миколи Тетяна дізналася 9 вересня 2022 року. Незадовго до того, як їй з новинами зателефонував заступник командира взводу, жінка спілкувалася з чоловіком телефоном та каже, що той не мав намірів вчинити самогубство. 

Миколу мобілізували, хоча він мав право на відстрочення від призову. Чоловік пішов на цей крок добровільно, каже Тетяна. 

Дружина одразу почала сумніватись у версії слідства про самогубство й указує на чимало неточностей та інших фактів. До прикладу, немає свідків смерті, передсмертної записки, кулі, якою нібито вбив себе її чоловік, а його телефон був повністю вичищений від інформації. Також на тілі Миколи знайшли ушкодження, наприклад деякі перебиті ребра, а розповіді побратимів про схильність до девіантної та суїцидальної поведінки не мають підтверджень документами. 

Водночас із чоловіка зникли черевики, що зняли нібито для того, щоб списати їх. Крім того, з тілом Тетяні видали каремат, спальник, велику військову торбу, окуляри із захистом, які не списали. 

“Я зверталася до Міноборони, просила провести внутрішню аудиторську перевірку. Якщо є вилучене взуття, має бути акт придатності або непридатності”, – каже жінка. 

Сумнівів у версії із самогубством додає жінці й історія побратима Миколи Сергія. Чоловік написав їй незадовго після трагічного випадку та сказав, що приїхав до України добровольцем, але коли побачив, що відбувається в армії, вирішив піти на самовільне залишення частини. Нині він у ЄС. 

Невдовзі цей чоловік зробив на банківську картку Тетяни три перекази по 50 тисяч гривень. Свої дії він аргументував тим, що родини військових, яких визнають самогубцями, не отримують виплат. 

“Чи думала я, що Сергій Т. міг бути причетним до смерті чоловіка? Що прислав гроші, щоб “загладити провину”? Звісно, я про все думала, перебирала всі варіанти. Можливо, Сергій Т. був свідком чогось – вбивства, нещасного випадку, службового злочину?” – цікавиться жінка. 

За час, що минув від смерті Миколи, Тетяна дізналася й про “словесну суперечку” з двома побратимами, які нині зникли безвісти на фронті. 

Нині жінка через суд домагається ексгумації, що, як вона сподівається, може поставити крапку в багатьох питаннях.

“Я не знаю, що саме сталося. Але версія про самогубство – це абсурд”, – переконана жінка. 

Нагадаємо, що торік на Дніпропетровщині у військовій частині Нацгвардії № 3036 помер контрактник Богдан Говорухін. Чоловік, за версією керівництва, вчинив самогубство, однак рідні в це не вірять

Говорухін був у військовій частині, де кілька років до того призовник розстріляв військовослужбовців та одну цивільну жінку. Тоді з’ясовувалось, що він “зіткнувся з неуставними відносинами з боку старших по призову колег”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter