ЄСПЛ отримав позов родичів загиблих у катастрофі МН17

Дата: 07 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Європейський суд з прав людини повідомив, що отримав позов від родичів загиблих у катастрофі рейсу МН17, тепер очікується рішення щодо дати початку розгляду.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Як зауважив адвокат Веру Мева, який представляє інтереси родичів загиблих, заяву подали до суду ще в листопаді.

“Відтоді ми чекаємо цієї дати. Це довгий шлях. Розгляд справи може тривати від п’яти до семи років. Єдине, що ми знаємо, – нам доведеться довго чекати. Ми чекаємо, що зробить Європейський суд. Він має діяти відповідно до ухвалених норм: коли ви позиваєтеся до країни, ви повинні спочатку позиватися в самій цій країні. Таким чином, у цьому разі ми мали податися до Росії, щоб скаржитися на Росію. Але ми аргументували, що це буде неефективно, тому що дії Росії не відповідають міжнародному праву”, – сказав він. 

Водночас Меву сподівається, що суд прийме позов до розгляду:

“Якщо суд дасть дозвіл, то судовий процес розпочнеться, і в цьому разі Російська Федерація повинна буде відповісти на позов. Ми сподіваємося на це”. 

Як відомо, у травні минулого року Міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “Боїнга” оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ. Крім того, було оприлюднено відео маршруту того “Бука”.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті “Боїнга” Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського “Боїнга”. Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter