“Енциклопедію репресій в Криму” передадуть в українські бібліотеки та інститути

Дата: 16 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Дослідження українських правозахисників “Енциклопедія репресій в Криму з моменту анексії Росією”, в якому зібрані порушення прав людини на півострові з лютого 2014 року до 31 жовтня 2017 року, передадуть в бібліотеки та державні інститути.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координаторка правозахисної організації “КримSOS” Таміла Ташева.

За її словами, автори забрали екземпляри видання з друку, і мають намір поширити їх, при цьому книжку не продаватимуть.

“Звіт включає в себе порушення прав людини з кінця лютого 2014 року і до 31 жовтня 2017 року. Над ним працювала велика команда, багатьох людей ця робота вимотала фізично і емоційно. Але ми знаємо, наскільки важливою є така робота для документування та притягнення винних до відповідальності. Завдяки тому, що книга має унікальний книжковий код, ми можемо передати її в бібліотеки, щоб їй могли користуватися не тільки люди, які вже працюють з питаннями прав людини в Криму, але і більш широке коло зацікавлених осіб”, – розповіла Ташева у коментарі Крим.Реалії.

Правозахисники стверджують, що йдеться про першу частину звіту, опубліковану. Другу частину дослідження автори сподіваються здати в друк в 2018 році.

4 грудня в Києві громадська організація “КримSOS” представила дослідження “Енциклопедія репресій в Криму з моменту анексії Росією”. В першу частину звіту увійшли найбільш важкі випадки порушень: тортури, жорстоке поводження, насильницькі зникнення і вбивства, політично мотивовані кримінальні та адміністративні справи. Звіт складається з п’яти глав і понад 350 сторінок з описом конкретних порушень прав людини.

Раніше правозахисники відправили президенту Росії Володимиру Путіну понад десять звітів з інформацією про порушення прав людини в окупованому Криму, починаючи з лютого 2014 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter