Ізраїльські військові звільнили з полону ХАМАСу ще чотирьох заручників

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Ізраїль звільнив з полону ХАМАСу ще чотирьох заручників, яких бойовики викрали під час нападу на музичний фестиваль Supernova 7 жовтня 2023 року.

Це сталося під час операції в Секторі Гази, повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Скриншот з відео на сторінці Біньяміна Нетаньягу у соцмережі “Х”

Військові звільнили 21-річного Альмога Меїр-Яна, 25-річну Ноа Аргамані, 27-річного Андрія Козлова, який має ізраїльське та російське громадянство, й 40-річного Шломі Зіва. Всіх їх направили в лікарні на обстеження, їхній стан оцінюють як добрий.

Викрадення Арагамані минулого року бойовиками ХАМАСу потрапило на відео: дівчина ховалась у кущах разом зі своїм другом Авінатаном Ором. Її викрадачі відвезли на мотоциклі, чоловіка зловили та змусили йти з руками за спиною.

Також медіа оприлюднили зустріч Ноа з батьком після звільнення.

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу опублікував у соцмережі “Х” відео разом зі звільненими заручниками.

У повідомленні ЦАХАЛу уточнюється, що для звільнення заручників військові одночасно здійснили два рейди на об’єкти ХАМАСу у Нусейраті.

На початку червня ЦАХАЛ повідомила рідним чотирьох інших заручників, яких утримували в Секторі Гази, що тих “уже немає в живих”. Йдеться про Хаїма ПеріЙорама МецгераАмірама Купера та Надава Попплвелла. Їхні родини поінформували про те, що їхніх близьких, яких викрали 7 жовтня 2023 року, вбили, а їхні тіла утримують терористи ХАМАСу.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАСу заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території Сектору Гази.

Пізніше премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАСу. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак, попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю – ЦАХАЛ, – він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Армія оборони Ізраїлю опівночі 13 жовтня повідомила ООН, що все палестинське населення на північ від Ваді-Гази має переміститися до південної частини Гази протягом 24 годин.

За даними ООН, понад 423 тисячі жителів Сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як ЦАХАЛ озвучила цей наказ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Ізраїлі очільники двох ультранаціоналістичних партій, міністр фінансів Бецалель Смотріч і міністр національної безпеки Ітамар Бен Гвір погрожують піти у відставку, тим самим розваливши урядову коаліцію, якщо премʼєр-міністр Біньямін Нетаньягу ухвалить рішення про припинення вогню в Газі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter