Ізраїль заявив про припинення співпраці зі Starlink після рішення Маска забезпечити зв’язок для Гази

Дата: 30 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Ізраїль припинить будь-які зв’язки зі Starlink американської компанії SpaceX після заяви її власника Ілона Маска про намір забезпечити супутниковий зв’язок для гуманітарних організацій у секторі Газа.

Про це повідомив міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Карі в соцмережі Х.

Ілон Маск. Джерело: REUTERS

Він висловив переконання, що угруповання ХАМАС використовуватиме його для терористичної діяльності.

“У цьому немає жодних сумнівів, ми це знаємо, і Маск це знає. ХАМАС – це ІДІЛ. Можливо, Маск хотів би обумовити це звільненням наших викрадених немовлят, синів, дочок, людей похилого віку. Всіх! До того часу мій офіс розірве будь-які зв’язки зі Starlink”, – заявив посадовець.

Раніше уряд Ізраїлю вів перемовини зі SpaceX щодо розгортання в країні супутникового інтернет-сервісу Starlink. Тоді в міністерстві зв’язку зазначили, що це має забезпечити безперервний доступ до інтернету, зокрема в містах на лінії фронту.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території сектору Газа.

Пізніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАС. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю – ЦАХАЛ – він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Армія оборони Ізраїлю опівночі 13 жовтня повідомила ООН, що все палестинське населення на північ від Ваді-Газа має переміститися до південної частини Гази протягом 24 годин.

За даними ООН, понад 423 тисячі жителів сектору Газа залишили свої домівки ще до того, як ЦАХАЛ озвучив цей наказ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що власник Space X Ілон Маск проігнорував запитання про зрив роботи Starlink в українському Криму та скільки життів українців коштувало його рішення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter