Маск проігнорував запитання про зрив роботи Starlink в українському Криму та скільки життів українців коштувало його рішення

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Американський мільярдер, засновник, зокрема, SpaceX Ілон Маск відмовився відповідати на запитання про шкоду Україні від вимкнених старлінків і компліменти російського диктатора Путіна.

Про це інформує Sky News

Репортер британського телеканалу зустрів Маска під час виходу мільярдера з наради у Федеральному управлінні цивільної авіації у Вашингтоні. Медійник кілька разів запитав Маска, чи коштувало його невігластво і самолюбство життів українців.

Бізнесмен проігнорував запитання. Він також не відповів, чи оцінив він гідно те, що президент РФ Путін назвав його “видатним”.

Напередодні ZMINA повідомляла, що у ніч проти 13 вересня 2023 року під час атаки на ворожу інфраструктуру російських військ у тимчасово окупованому українському Севастополі знову стався масштабний збій у роботі Starlink.

Представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону 8 вересня заявив, що інформацію про те, що мільярдер наказав відключити Starlink над Кримом для зриву атаки на флот РФ, треба ретельно перевірити. Утім про зрив роботи Starlink заявляв сам Ілон Маск у своєму дописі соцмережі Х

Водночас, як повідомляє Bloomberg, Комітет Сенату США зі збройних сил почав вивчати питання національної безпеки, викликаних рішенням мільярдера Ілона Маска заблокувати його приватну супутникову мережу Starlink біля окупованого Криму.

Рід зазначив, що комітет розглядатиме ширший ринок супутникового зв’язку, державні контракти та “важливу роль, яку тут відіграли пан Маск і його компанія”.

“Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли йдеться про національну безпеку США”, – додав Рід.

Інші сенатори-демократи в комітеті, в тому числі Джин Шахін з Нью-Гемпширу та Елізабет Воррен з Массачусетсу, вимагали від Міністерства оборони відповіді, чому саме Маск, а не уряд США, вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Шахін і Воррен планують надіслати лист міністру оборони Ллойду Остіну з проханням надати подробиці про роботу Starlink і Маска в Україні, сказав помічник Конгресу, який побажав залишитися неназваним. За словами помічника, комітет ще не починає офіційне розслідування, а скоріше збирає інформацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter