З офісу Курбедінова вилучили техніку. Адвокату хочуть обрати запобіжний захід

Дата: 26 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Після обшуку з офісу адвокатів Еміля Курбедінова і Едему Семедляєва вилучена вся цифрова техніка.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

Станом на 13 годину (за Кримом) адвокат Еміль Курбедінов знаходиться в Центрі з протидії екстремізму. Туди його доставили після затримання в Бахчисараї. У Бахчисараї Курбедінов спільно з адвокатом Едемом Семедляєвим прямував для допомоги родині Салієвих, у яких проводився обшук.

Крім цього, як і раніше правоохоронці намагаються провести обшук в квартирі Еміля Курбедінова. Рішення суду про проведення обшуку у них немає. Тільки постанова слідчого про проведення огляду житлових приміщень. Співробітники поліції стоять в коридорі – далі їх не пускають родичі і близькі адвоката. При цьому поліцейські відмовляються пропустити в приміщення адвоката Джеміля Темішева.

Також стало відомо, орієнтовно, на 14.00 в Залізничному суді Сімферополя призначене судове засідання про обрання Емілю Курбедінову запобіжного заходу.

Станом на 14:20. Після того як до будинку, де живе Курбедінов стали приходити небайдужі мусульмани, поліція підігнала автозак з ОМОНом. Обшук у квартирі почався, але 40 хвилин адвоката не пускали.

Біля суду теж зібралося близько 30 мусульман і голова суду розпорядився нікого не впускати на засідання. Зараз під’їхало кілька машин з поліцією, частина співробітників в масках-балаклавах. Одягають бронежилети і готують коридор для проведення Курбедінова в суд.

Еміля Курбедінова звинувачують у порушенні статті 20.2 КОАП РФ за фото 4-річної давності щодо теми “Хізб ут-Тахрір” в одній із соціальних мереж.

Нагадаємо, вранці 26 січня влада окупованого Криму в Бахчисараї затримала адвоката Еміля Курбедінова. У момент затримання адвокат прямував до будинку громадського активіста, кримського татарина Сейрана Салієва, де силовики проводили обшук.

Також вранці стало відомо про обшук в офісі адвокатів Еміля Курбедінова і Едему Семедляєва в Сімферополі по вул. Воровського.

Курбедінова затримали за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ. Центр з протидії екстремізму звинувачує його в “розповсюдженні екстремістських матеріалів”. За це передбачено штраф або до 15 діб адмінарешту.

Еміль Курбедінов є адвокатом в декількох резонансних справах, які російська влада порушила в Криму проти громадських активістів. Зокрема, він є захисником кількох затриманих у справі “Хізб ут-Тахрір”, “справі 26 лютого”, адвокатом заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і журналіста Миколи Семени.

25 січня в Сімферополі співробітники ФСБ затримували для примусового допиту адвоката Миколу Полозова, який захищає в суді інтереси заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter